Bizi arayın: +90 232 376 80 85
Ptesi - Cuma: 08:00 - 17:30
E-posta: sales@tmm.com.tr

BLOWER NEDİR ?

  • 4 Mart, 2020
BLOWER NEDİR ? 
 
Blowerlar, bağlı bulundukları elektrik motorunun tahriki ile havanın vakumlanması ya da basınçlandırılması amacıyla kullanılan ekipmanlardır. Blower gövdesi içerisinde bulunan pervaneler ya da helisel loblar tarafından emilen hava çıkış kısmına basınçlandırılarak itilir ve blowerın bağlı bulunduğu hatta iletilir. Blowerlar, bağlı bulundukları hatta yağsız ve kuru hava iletirler. Halk arasında “blower fan, blower motor, santrifüj fan ya da vakum pompası” olarak bilinen blowerların fanlardan bir takım farkları bulunmaktadır.
 
Fanlar, blowerlara göre daha az basınçta daha büyük debide gaz akışı meydana getirirler. Blowerlar ise fanlara göre yüksek basınç üretirler. 
 
Fanlar, havalandırma sistemlerinin kullanıldığı alanlarda olduğu gibi daha büyük alanlar için kullanılırken, blowerlar belirli bir yere veya noktaya basınçlı hava sağlar.
 
 
NEDEN TMM BLOWER ?
 
50 yılı aşkın tecrübesi ile TMM Blower, makine, madencilik, tarım ve hayvancılık, seramik, plastik, kimya, sağlık, tekstil, gıda, arıtma gibi birçok farklı sektöre son teknoloji CNC tezgahlar, otomasyon robotlar ve CAD/CAM programları ile bütünleştirilmiş üretim hatları ile hizmet vermektedir.  
 
TMM Blower, tüm blowerlarını yerli ve milli imkanlarla kendi üretim tesisinde gerçekleştirmektedir. Üretici firma olmanın avantajı ile,  satışa sunduğu tüm blowerlara 10 yıl süreyle yedek parça bulundurma garantisi sunmaktadır. Fiyatlandırma politikamız ve kalite anlayışımızla Türkiye ve dünyadaki pazar payımızı büyütmeye devam etmekteyiz.
 
TMM Blower olarak seri üretimine devam ettiğimiz yandan kanallı blowerlar ve helis loblu blowerların yanı sıra, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun özel imalat blowerlarda üretebilmekteyiz.
 
Ekibimizde yer alan uzman mühendislerce, müşterilerimizin projeleri için gerekli teknik hesaplamalar yapılmakta ve en doğru blower önerilmektedir. Böylece yanlış blower seçiminin önüne geçilerek hem müşterilerimizin enerji verimliliği arttırılmakta hem de blowerın verimli ve uzun ömürlü çalışması için gerekli en uygun emiş filtreleri, hat üstü filtreler (blower filtreleri), emniyet valfleri, çek valfler seçilmektedir.
 
TMM Blower olarak kendi üretimimiz olan blowerların yanı sıra diğer marka ve modeldeki yerli/ithal blowerların bakım ve onarımlarını yapabilmekteyiz.
 
Alanında uzman teknik ekibimiz tarafından montajı yapılan blowerlarımızın üretim tesisimizde hassas balans ayarları ve son kontrolleri yapılmaktadır. Uzun ömürlü ve yüksek verimli TMM Blowerlar, en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmektedir.